Ajánlott Nyelviskoláink

Róma

Róma Olaszország fővárosa, Lazio régió központja, a hajdani Római Birodalom központja. Az ország legnagyobb és legnépesebb városa, több mint 2,7 millió lakossal. Területén található a Vatikán, a katolikus egyház központja, a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama. A legenda szerint i. e. 753-ban Romulus és Remus, Mars hadisten és Rhea Silvia ikergyermekei alapították Rómát, s miután megölte fivérét, Romulus lett Róma első királya.

Olasz nyelvtanfolyam külföldön Róma, olasz nyelvtanulás külföldön, Olaszország, nyaralás éa nyelvtanulás RómaRóma történelmi központja megérdemelten az UNESCO Világörökség része, hiszen a városban számtalan emlékmű található. Az ókorból és a kereszténység korai évszázadaiból rengeteg templom, palota és múzeum maradt ránk. A Forum Romanum Róma egyik leghíresebb tere, amely a köztársaság idején piactér volt, majd politikai, vallási és kereskedelmi központtá vált.

A Palatinus Róma legrégebben lakott dombja, itt találhatók a császári paloták romjai, Augustus feleségének, Líviának a háza, templomok és a Farnesék által kialakított 16. századi kertek.

A Colosseumot Vespasianus építette gladiátori viadalok és hajócsaták színhelyéül. A pompás amfiteátrum 57 m magas volt, kerülete 530 m és 50 000 embert fogadott be.  Innen néhány méterre áll Konstantin diadalíve, amelyet i. u. 312-ben építettek. A Pantheon i. u. 120 és 125 között Hadrianus császár egy korábbi templomának helyén épült fel. Az ókori Róma legjobb állapotban fennmaradt épületét 609-ben keresztény templommá szentelték.

Róma különlegessége, hogy a városban található Vatikán Állam, amely a katolikus világ központja és a pápa székhelye. Az ovális, 340 m hosszú és 240 m széles Szent Péter teret Bernini tervezte. A tér közepén egy 25,5 m magas egyiptomi obeliszk látható, két oldalán a 17. századból származó szökőkutak. Széles lépcső vezet a Szent Péter-székesegyházhoz, és itt állnak a vatikáni paloták is, amelyek nagy részét világhírű múzeumok foglalják el.

Az Angyalvárat mauzóleumnak saját maga és utódai számára Hadrianus császár építette. Később császárok és pápák erődített székhelye és börtöne is volt. Ma történeti múzeumként funkcionál, művészeti és fegyvergyűjtemény tekinthető meg benne. 

Rómában még mindig több a családi vállalkozásban működő kis üzlet, mint az áruházlánc. Könyvesboltokra, delikatesz üzletekre vagy régiségárusokra a Trastevere negyed és a Campo de’ Fiori tér környéki kis utcákban bukkanhatunk. Róma elsősorban jó minőségű cipőiről, táskáiról, kesztyűiről és az egyéb kiegészítőkről híres. A márkás divatüzleteket, köztük a Gucci-, a Bulgari- vagy az Armani-üzleteket a Via del Corso úton és annak keresztutcáin találjuk. A leghangulatosabb ócskapiacot szombaton délelőttönként tartják a Porta Portese kapunál, a városközponttól délnyugatra, a Tiberis túlsó partján.