Ajánlott Nyelviskoláink

Milánó

Akciós olasz nyelvtanfolyam Olaszország külföldön, Milánó, intenzív olasz nyelvtanulás, MilánóMilánó Olaszország második legnagyobb városa, és gazdaságát tekintve a legfejlettebb. A város rendkívül színes, ami a nemzetiségek sokféleségét illeti. Az üzlet, a divat és a design fővárosa. Milánó sosem alszik - köszönhetően az éttermeknek, szórakozóhelyeknek, moziknak és a csodálatos kávézóknak, melyek híres színházakra emlékeztetnek. A világ leghíresebb operaháza, a Scala, a Dóm és sok más látnivaló várja a diákokat ebben a gyönyörű városban!

Milánót a kelták alapították a K.e. 4. sz-ban. Történelme hódítások, fosztogatások és zavargások sora: a várost elsőként a Római Birodalom hódította meg, utána következtek a barbárok, majd a befolyásos Sforza család, a Spanyol és Francia királyság, az Osztrák Császárság, míg legvégül a 19. sz-ban az Olasz Királysághoz nem csatolták. Ekkor kezdte meg gazdasági és ipari növekedését. Tévedés azt hinni, hogy Milánó történemi és művészi vonatkozásban kis jelentőséggel bír: múlt és modernitás fonódik össze itt. Leghíresebb építészeti műemlékei a Dóm (a világ harmadik legnagyobb székesegyháza), Leonardo da Vinci Utolsó vacsorája, Galleria d'Arte Brera és a Sforza kastély.

A város a legjelentősebb bankoknak és az olasz tőzsdének a székhelye, így joggal viseli az "Európa kapuja" címet. Milánó kitűnő összeköttetései révén nagyon könnyen megközelíthető repülővel, vonattal és autópályán is.