Ajánlott Nyelviskoláink

Firenze

Firenze Toszkána régió székhelye és kulturális központja. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetik. 1982 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része. Firenze történelmi centruma 1986-ban megkapta az Európa Kulturális Fővárosa címet. Legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a 14-16. századból, a reneszánsz trecento, quattrocento, cinquecento időszakából származik.

Külföldi olasz nyelvtanfolyam, Firenzei nyelviskolaA látnivalók zömét a középkori városfalak által határolt, kicsi területen belül találjuk. Ezt nem is bánjuk, hiszen a belvárosból kitiltották a járműveket, a helybélieken kívül senki másnak, egyetlen percre sem szabad kocsival megállni az utcán. Firenzében minden út a dómhoz vezet, így hamar irányban találjuk magunkat. A firenzei Duomo lila, fehér és zöld márvány burkolatát leszámítva megkapóan szerény.

A Ponte Vecchio Európa legrégebbi boltíves hídja, neve méltán szerepel a világ ismertebb hídjai között. Jellegzetességei a fecskefészekként oldalaihoz épített kis műhelyek, ahol ötvösök, aranyművesek dolgoznak ma is.

Nyelvtanulás Olaszországban, nyelvtanulás külföldön, FirenzeOltrarno az alacsony épületek, antik üzletek zónája, az Ufizzi és a Pitti palota uralja. Ha türelemmel kivárjuk a 4-5 órás sorban állást a képtár jegypénztára előtt, hogy hazatérve elmondhassuk: „elsodródtam a Vénusz születése előtt”, akkor Raffaello, Tiziano, Michelangelo, Dürer, Correggio képei; görög szobrok, a toscanai, a német iskola, a német-alföldi festők, a velencei iskola kincseiben gyönyörködhetünk. A képtárat a Pitti palotával hosszú folyosó köti össze, tele értékes gobelinekkel és más műtárgyakkal. Az impozáns Pitti palota a Medici család hatalmas művészeti gyűjteményének kincsestára, a termei Raffaello, Filippo Lippi, Tintoretto, Veronese és Rubens műveit rejtik.

Olasz nyelvtanfolyam Olaszországban, külföldön nyelvtanulásA város leghíresebb lakója Dávid. Michelangelo 4,35 méter magas szobrát 1504-ben állították fel a Piazza della Signorián. Eredeti helyén egy gipszöntvényt találunk, hiszen a tökéletes testként aposztrofált szobor 1873 óta a Galleria dell´Accademián sokkolja a látogatóit. A Dávid-kultusz egyébként uralja Firenzét. Mindenhol találkozni vele. Képeslapon, pólón, giccses figurákon, napszemüvegen. Van Dávid fagyi és szendvics is. Ez a gyönyörű város tökéletes helyszín egy olasz nyelvtanfolyamhoz és életreszóló új élményekhez!