Deutsch in Graz

Akciós angol nyelvtanfolyamok Máltán, nyelvi táborok, felnőtt angol kurzusok

Külföldi nyelvtanulási program 9. és 11. osztályosoknak egyénileg pályázóknak. Ha Németországban vagy Ausztriában keresel német nyelvtanfolyamot, akkor keresd a Direkt Nyelvstúdiót, mert színvonalas szervezéssel, vonzóan alacsony árakkal várunk. Kínálatunkban németországi és ausztriai felnőtt német nyelvtanfolyamok és gyermek / junior német nyelvtanfolyamok, német nyelvi táborok is megtalálhatók.                                 

Tavaszi nyertesünk Kovács Hanna Panna visszatért Grazból, ahol nemzetközi német nyelvtanfolyamon vett részt a Direkt Nyelvstúdió és a DiG grazi nyelviskola jóvoltából

Német nyelvtanfolyam Ausztria, Graz, német nyelvtanulás intenzív külföldönKedves Anita! Kedves Direkt Nyelvstúdió! Most ültem fel a vonatra, gondoltam, megírom az élménybeszámolót! Minden rendben ment a vasárnapi érkezéssel, Delia elvitt autóval a szállásra. A szállás elég központi helyen volt, amit nagyon előnyösnek találtam: közel a főtérhez, közlekedési csomópontokhoz és egy élelmiszer üzlethez is. Ezen kívül a környék is nagyon szép volt, az ablakból látszott a Schlossberg. A szobám elég nagy volt, mert kétágyas szobát kaptam. Biztosítottak mindenfélét: konyhai eszközöket, ágyneműt, wc papírt, és még takarítónő is jött, így nem kellett takarítani - nem is lehetett, nem találtam seprűt sehol!

A tanfolyam nagyon jó volt, jó hangulatban teltek az órák. Nyolcan voltunk általában tanulók, főként 20-30 évesek. Mindenki nagyon kedves, és mivel mind külföldiek voltunk, érdekes volt beszélgetni mindenki különböző hagyományairól és szokásairól, például Mikulás napján. A tanárnő is nagyon kedves volt, és nagyon szépen és érthetően beszélt. A workshopokon nem maradtam ott, mert igazából annak annyi volt a lényege, hogy a többiekkel együtt lehetett megcsinálni a házi feladatot, én pedig inkább elmentem várost nézni, amíg még világos volt, és este írtam házit.

Az egyik délután városnéző túrára is elvittek, egy grazi hölgy tartotta. Neki már kicsit nehezebb volt megérteni a kiejtését, de azért még sikerült. Megnéztük a városházát, egy templomot és a Schlossberget. Sok érdekes dolgot mondott el a városról, igazi élmény volt a túra. Összességében nagyon jó élmény volt ez a hét, nagyon szép volt a város és igazán érdekes volt megismerni a helyi szokásokat. Köszönöm szépen, hogy részt vehettem rajta! Köszönettel: Kovács Hanna Panna, 2019.12.07.

  GRATULÁLUNK Kovács Hanna Pannának! Nyereménye: 1 hét NÉMET kurzus GRAZBAN!

Német nyelvtanfolyam Ausztria, Graz, német nyelvtanulás intenzív külföldönA Szent István Gimnázium német nyelvtanári csapatának idén az az ötlete támadt, hogy készüljön el a gimnázium honlapjának német verziója. Számos külföldi iskolától, intézménytől érkezett már korábban olyan kérés, miszerint szívesen olvasnának információkat a gimnáziumról a honlapon német nyelven is. A nyelvtanárok úgy gondolták, hogy a diákokat kérik meg a honlap német nyelvű információs anyagának kidolgozására, mégpedig egy verseny keretében. A versenyt a Direkt Nyelvstúdió támogatta egy külföldi német nyelvtanfolyammal.

Az igényes pályamunkákat a gimnázium német nyelvtanárai értékelték és kiválasztották a legjobbat. Kovács Hanna Panna 10.d. osztályos tanuló nyerte el az egyhetes grazi nyelvtanfolyamot a Deutsch in Graz nyelviskolában. Gratulálunk a szép munkájához! Ugyancsak gratulálunk az igen magas szintű anyagokat készítő második és harmadik helyezetteknek: Wang Yin Nan 12.e., Gábor Luca 10.b.  A megmérettetésben részt vevő többi diák munkáját is felhasználják majd a honlap német nyelvű verziójának összeállításhoz: Falvi Péter 12.b., Kis Zsófia 12.e., Siklós Dorottya 10.d., Szegszárdi Bálint 11.d. Hálás köszönet a Szent István Gimnázium tanárainak, akik odaadóan és lelkesen segédkeztek a verseny lebonyolításában!

 

 Miért a DiG (Deutsch in Graz)?

 • „Ausztria legszebb osztálytermében”, Grazban lehet tanulni
 • Több mint 33 éves tapasztalattal rendelkezik német nyelvtanításban
 • Már 175 különböző nemzet tanulóival büszkélkedhetnek
 • Vidám és hatékony nyelvtanulást kínálnak minden korosztály számára
 • Multinacionális környezetben kis létszámú (4-10 fő) csoportok
 • Ambiciózus és szakképzett tanári csapat tanítja a diákokat
 • Saját fejlesztésű tantervvel és tananyaggal rendelkeznek
 • Lehetőség van nemzetközileg elismert nyelvvizsgát tenni (ÖSD)
Német nyelvtanfolyam Ausztria, Graz, német nyelvtanulás intenzív külföldön

 

Tanfolyamtípusok

Felnőtt tanfolyamokra már 16 éves kortól lehet beiratkozni. Ha kíváncsi vagy, mi történik a nyelvórákon, görgess lefelé, ahol elolvashatod diákunk részletes leírását.

 

Szállások

Német nyelvtanfolyam Ausztria, Graz, német nyelvtanulás intenzív külföldön

 • Családi szállás: vendéglátó családoknál laknak a diákok, és félpanziós ellátást vagy reggelit kapnak
 • Kollégium: 1-2 ágyas szobák, közös nappali, konyha, WIFI, TV
 • Apartmanok
 • Hotelek

 

Kirándulástipp

Német nyelvtanfolyam Ausztriában, külföldön, Graz, akciós német tanulásEggenberg kastély: különleges látványosság, amit diákjainknak mindenképpen ajánlunk megtekinteni Grazban. A barokk kastélyt vizesárok öleli körül és a hatalmas parkjában - tavacskával, pavilonokkal, szabadon sétáló pávákkal - kellemes délutáni sétát lehet tenni. A kastélylátogatás során vezetővel lehet megnézni a pazarul berendezett dísztermeket és a látogatók részletes útmutatást kapnak arról, mennyi asztrológiával és számmisztikával átszőtt építészeti megoldást rejt az épület. A négy égtájnak megfelelő saroktorony díszíti a kastélyt. 24 elbűvölően gyönyörű reprezentációs termen sétálhatunk keresztül a nap 24 órájának "tiszteletére", miközben részletesen megismerjük az Eggenberg család történetét és Ausztria történelmében betöltött fontos szerepét. A termekbe összesen 52 ablakon keresztül szűrődik fény az év 52 hetére asszociálva. Az egész épületen pedig 365 ablak található, így az év minden napjára jut egy-egy. A kastély tükörterme messze földön híres. A többi fényűző terem falain és mennyezetfreskóin pedig mitológiai történeteket csodálhatunk meg. A bolygórendszernek és az állatöveknek is külön termeik vannak.

 

Angol nyelvtanulás külföldön, Málta, intenzív angol nyelvtanfolyam gyerekeknek külföldön Málta, nyaralás és nyelvtanulás Máltán, angol nyelvtábor

 

 
Ági levele Grazból - Német nyelvtanfolyam, 2 hét, Graz, 2017.07.16-29.
 
Szia! Minden rendben! Graz nagyon szuper város és maga az iskola is jó! Lehet,hogy két hét itt nem is elég!:)) A szállással sincs semmi probléma, szuper, hogy ilyen közel van a belvároshoz és persze az iskolához! Üdv: Ági
 
 

Ha kíváncsi vagy, milyen egy grazi nyelvtanfolyam, olvasd el diákunk, Levi leveleit, aki a DIG nyelviskolában tanult.

Levi levelei Grazból (1. rész) - Német nyelvtanfolyam, 3 hét, Graz, 2012.09.24-10.12.

Német nyelvtanfolyam külföld Ausztria Graz, német nyelvtanulásVasárnap minden rendben ment… Időben megérkeztem Grazba, és találkoztam a szállásadó családommal is. Angelika, a családanya az állomáson várt rám. A család nagyon szimpatikus, mind a szülők, egy 40 év körüli pár, mind a 3 gyerek nagyon barátságosak, és nyitottak - Michael, az apa, éppen lekvárt főz.

Az iskola is teljesen rendben van, ma volt az első tanítási nap. Tegnap csak tesztet írtunk, mivel 49 új diák érkezett a héten… Szóval, a mai nappal kezdődött meg a tanítás, miután az osztályok rendben megalakultak. Engem a B1.1-es csoportba osztottak, ami egy kicsit még mindig, így este is túlzásnak tűnik, de nem bánom, vállalom a kihívást. Egyébként minden rendben van! Üdvözlet Grazból: Levi " 2012.09.25.

Levi levelei Grazból (2. rész) - Német nyelvtanfolyam, 3 hét, Graz, 2012.09.24-10.12.

Német nyelvtanfolyam külföld Ausztria Graz, akciós német nyelvtanulás"Sziasztok! Újra itt vagyok, és az ígéretemhez híven írok néhány sort az itt történtekről. …Kezdjük a sulival! A csoport, amibe beosztottak, egészen nemzetközi, de elsősorban európaiakból, azon belül is inkább közép-európaiakból áll. Ettől függetlenül azért "van" nigériaink, indonéziaink és brazilunk is, és hogy a statisztikára se hányjunk fittyet, az első nap - a nyolcból - még két kínaink is volt. Azóta sok víz lecsorgott a Muron (Murán) - Graz különfolyású vizén -, és így az első hét után a térkép is átrendeződött, a „kínai kontinens” a felére csökkent, és még egy magyar érkezett a csoportba, de akárhogy is változott a banda, a légkör mindig barátságos és nyitott maradt. Mindig sikerült mindenkivel kellemesen elbeszélgetnem, és a nyelvet tőlem jobban beszélőkhöz is nyugodtan fordulhattam segítségül. Jó emberek vettek körül. Mindemellett kiemelendő még a kultúrák, nyelvek találkozásának élménye is, amire egy - nem túl jelentős, de szerintem annál helyesebb - példa a tegnapi kis ünneplésünk. Gergőnek, a másik magyar srácnak volt a szülinapja, és Kseniyának (! - ez a fehérorosz név engem azóta is gyönyörködtet) az az ötlete támadt, hogy mindenki énekelje el a saját nyelvén a "Boldog szülinapot"-tal kezdődő - és nem mellesleg végződő -, az utóbbi időkben nagy nemzetközi ismeretségnek örvendő dalocskát. Ennek az ötletnek köszönhetően gazdagodtam azzal a becses élménnyel, hogy ezt a verset oroszul, portugálul és még kínaiul(!) is meghallgathattam. Megfizethetetlen. :-)" 2012.10.01.

Levi levelei Grazból (3. rész) - Német nyelvtanfolyam, 3 hét, Graz, 2012.09.24-10.12.

Német nyelvtanfolyam külföld Ausztria Graz, akciós német nyelvtanulás„A beszélt nyelv az iskolában egyébként eléggé változatos. A németről alkalmanként áttérünk az angolra, vagy a szünetek alatt, akár a teremben, akár a folyosón előfordul, hogy az ember elvégezhet egy kisebb görög, kínai vagy spanyol gyorstalpaló kurzust, ahogy a diskuráló földieket figyeli-hallgatja, de a tanórákra szerencsére az a jellemző, hogy németül folynak. Eddig két tanárunk volt, Slavica, a Horvátországból kislányként ide emigrált, és nem mellesleg a németet perfekt osztráksággal beszélő (osztrák vs. német nyelv, erről később) tanárnő, és Eva, aki, mivel nem részletezte származását, feltételezhetően osztrák. Ezidáig mind a ketten arra törekedtek, hogy németül magyarázzák el azt, amit nem értettünk, és ha a nyelvi eszköztáruk kimerült, akkor mutogatva, énekelve, vagy akár táncolva világosítottak fel minket (némi túlzással, talán) a kérdéses tananyag rejtelmeiről. És ha még így sem ment, akkor végső megoldásként maradt az angol, amit a diákok jelentős része beszél, ugyanakkor akkor sincs semmi baj, ha valakinek ez nem megy: Activitizni mindenki tud.” 2012.10.05.

Levi levelei Grazból (4. rész) - Német nyelvtanfolyam, 3 hét, Graz, 2012.09.24-10.12.

Német nyelvtanfolyam külföld Ausztria Graz, akciós német nyelvtanulás"A második hétvége az elsőnél egy kicsit mozgalmasabban telt. …egy borkóstoló túrán vettem részt, Dél-Stájerország lejtős pincevilágában. …emlékszem, az elején még meg tudtam különböztetni az aromákat. Ez nagyjából az 5. borig tartott. Ezután már valahogy mind ugyanolyannak tűnt, de - vagy sokkal inkább ebből kifolyólag - nagyon jól éreztem magam. A nedűk finomak, a (kizárólag!) helyi készítésű, ízletes ételt és italt felszolgáló pincékkel összekombinált vendéglátó helyek mind barátságosak, a csendes-dombos vidék látványa pedig szívet melengető volt. A túrát úgy terveztük, hogy a pincészetek mindegyike egyedi hely legyen. Az első például korábban egy szerzetes rendhez tartozott, és egy vár alá épült, de volt 300 éves parasztház is (rusztikus dizájn), vagy éppen modern, fiatalos vendégház, amit mégis úgy tetszett, a legapróbb téglájáig mélyen áthatott a borfogyasztás ősi kultúrája. Nincsenek szavaim, nem is éri meg csak olvasni róla, ezt mindenkinek saját magának érdemes kipróbálnia!" 2012.10.17.

 
Levi levelei Grazból (5. rész) - Német nyelvtanfolyam, 3 hét, Graz, 2012.09.24-10.12.

Német nyelvtanfolyam külföldön Ausztria Graz, német nyelvtanulás, akciós német nyelvtanfolyamok Ausztria, német tábor gyerekeknek, intenzív német nyelvtanulás"Pár sor a tanulásról, csak hogy a lényegről is essen szó. Arra gondoltam, hogy megkísérlem vázolni, mit/miről is tanultam a három hét alatt, kezdjük a nyelvtannal!Mint azt már korábban említettem, engem a haladó szintre, a B1.1-es csoportba osztottak be, de a tananyag összeállítását rugalmasan kezelték. Ha valamivel kollektíve nagy gondok voltak, amit korábban elvileg már tanultunk, akkor azt újra átvettük.  A három hét leforgása alatt a következő főbb témákon rágtuk át magunkat (a kronológiai sorrend igényétől kéretik eltekinteni): Perfekt igeidő; Egyszerű múlt idő (Präteritum); Jövő idő; Konjunktív II; Mellékmondatok kezelése; Melléknév ragozása. Mindezek mellett természetesen még számos kisebb témát is megtárgyaltunk. Minden témához kaptunk házi feladatot is, könnyen elvégezhető mennyiségben, illetve alkalmanként jelentősebb mennyiségben fakultatív jellegű gyakorlófeladatokat, amik akár a kurzus után is nagyon hasznosak tudnak lenni.

Az újonnan felmerülő tananyagokkal többnyire egy-egy téma keretében ismerkedtünk meg (pl. foci, iskola, párkapcsolatok, történelem, stb.). A szókincsről, azt hiszem, felesleges sokat beszélni, mert ez mindenkinél más tempóban fejlődik, és hogy a határait jóformán csak a tanulási sebesség határozza meg. A nyelv szempontjából a hazai környezet sok lehetőséget biztosít, mind a szókincs bővítésére, mind a beszédkészség fejlesztésére. És ha ez után a sok kemény tanulás után az ember egy laza, mégis hasznos levezetőre vágyik, a legjobb, ha az órák után összecsődíti az iskolatárasakat, velük beül egy helyi lokálba/bárba, rendel egy kávét vagy egy sört, és németül megbeszéli az aktuálisan felmerülő bármit. Tökéletes gyakorlási lehetőség!

Egy kicsit személyesebbre véve a dolgot, én úgy érzem, hogy sokat fejlődött a németem ez alatt a röpke három hét alatt. Úgy gondolom, a lényeg, hogy szeressük azt, amit csinálunk, beszéljünk sokat, és kérdezzünk, ha valamit nem értünk, és ha ezeket betartjuk, a tanulás szinte magától fog menni. Mindenkinek sok sikert kívánok! Üdv: Levi." 2012.10.17.