Ajánlott Nyelviskoláink

Seattle

Washington State állam legnagyobb városa Seattle, közlekedési, ipari, oktatási, kulturális és tudományos központ. Számos felsőoktatási intézmény, a Seattle University, a City University, a University of Washington és a Seattle Pacific University otthona. A város az USA egyik leggyorsabban fejlődő és növekvő városa, olyan híres cégek központja, mint a MicrosoftCorporation, a repülőgépek gyártásáról ismert TheBoeingCompany, és a világ legnagyobb kávéházlánca a StarbucksCoffeeCompany. A gyönyörű belvárosáról ismert Seattle-ben számos fantasztikus látnivaló akad.

A város népszerű piaca a PikePlaceMarket, ahol a legkülönfélébb zöldségeket, gyümölcsöket, különböző tengeri halakat és rákokat vásárolhatunk. Szintén érdemes bejárni a számos régi 19. századi épületeivel hódító PioneerSquare-t, amely a város üzleti negyede, és az éttermekkel, bárokkal, különféle üzletekkel teli Belltown-t, amely Seattle szórakozónegyede. Mindenképpen keressük fel az 1962-es világkiállításra készült Seattle Center-t, ahol egy gyönyörű park, számos múzeum és csodálatos építmény található.

Itt tör az égbe a város fő látványossága a Space Needle (Ûr Tűtorony), amely 184 méter magas, és egy állandóan forgó étterem található a tetején 160 méter magasságban, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra. További érdekes helyszínek, az üzletekkel, éttermekkel teli Capitol Hill, a művészeti negyed Fremont, a több száz élőlényt bemutató Seattle Aquarium, és az egyetemi központ, a University District. A városban járva keressük fel híres múzeumait, a Seattle Art Museum-ot, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt, a Klondike National Historical Park-ot, amely a város történelmét, és a Nordic Heritage Museum-ot, amely a skandináv bevándorlók városra gyakorolt hatását mutatja be. Kellemes időtöltést nyújthat a Washington Park Arboretum, ahol közel ötezer növényfajta található, és a Woodland Park Zoo, amely a nyugati part egyik legnépszerűbb állatkertje.