Ajánlott Nyelviskoláink

San Diego

San Diego az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb városa, haditengerészeti kikötő és bázis is egyben, mely Kalifornia (és az USA) legdél-nyugatibb szegletében helyezkedik el, a Csendes-óceán partján.

San Diego egyik leghíresebb pontja az állatkert, a San Diego Zoo, mely a világon az egyik legnagyobb, közel 800 állat- és növényfaj mintegy 4000 példánya tekinthető meg benne, illetve az ehhez kapcsolódó San Diego Wild Animal Parkban, mely a veszélyeztetett állatfajok széles skáláját vonultatja fel, eredeti élőhelyüket a lehető legnagyobb mértékben rekonstruálva a parkban. Ez a fantasztikus látnivalókban bővelkedő állatvilág folyamatosan számos vendéget vonz. 

San Diegon erős mexikói hatás érezhető, jelentős mexikói kisebbséggel, mely egyrészt a város történelméből, másrészt a határ közelségéből adódik.

A természeti adottságok tökéletesek ezen a térségen. A városnak 100 km hosszú, strandolásra kiválóan alkalmas, homokos tengerpartja van, Pacific Beach néven a társasági élet központja. Az időjárás egész évben kellemes, tiszta a levegő és a gyönyörű tengerpart rendkívül vonzóvá teszi a vidéket, ami egész évben kínál szabadtéri fesztiválokat. Ebből kifolyólag San Diego az ország egyik legnagyobb turista paradicsoma.

Látnivalók: San Diego Zoo,   San Diego Wild Animal Park,   Balboa Park – ingyenes kulturális rekreációs központ, közpark,   Black's Beach – Amerika legnagyobb nudista strandja,   Old Town San Diego State Historic Park – történelmi park, egy skanzen, mely az 1821-72 közötti helyi életet mutatja be,   Presidio of San Diego – az eredeti, spanyolok által alapított erőd romjai,    SeaWorld – tengeri akvárium (szórakoztatópark)