Ajánlott Nyelviskoláink

Boston

Boston az Amerikai Egyesült Államok Massachusetts államának fővárosa, New England legnagyobb, és 1630-as alapításával egyben az USA egyik legrégibb városa is. Közel 400 éves történelme az egyik leggazdagabb és az egyik leginkább egyedi városává is emelte.

Angol nyelvtanfolyam USA Boston, angol nyelvtanulás külföldön Amerikai Egyesült Államok, intenzív angol nyelvtanfolyamBoston Amerika egyik leggazdagabb városa, oktatási, kulturális és kutató intézményei messze földről vonzzák az idelátogatókat. Szokták "Amerika Athénjának" is becézni, erőteljes kulturális, tudományos és politikai hatása miatt. Boston tehát nem gyárairól, üzemeiről, hanem pénzügyi, kereskedelmi, kulturális, oktatási és egészségügyi szolgáltatásairól híres.

Ha Boston, akkor Harvard. Igaz, az 1636-ban alapított, Amerika legrégebbi egyetemének számító intézmény, nem pontosan Bostonban, hanem a bostoni agglomerációhoz tartozó Cambridge-ben található, bár az óriási intézmény egyes részegységei Boston területén is fekszenek. Boston azonban nemcsak a közeli Harvardról, hanem más, Amerika-szerte híres felsőoktatási intézményéről (pl. Massachusetts Institute of Technology) és az egyetemek mellé települt kutatóintézeteiről is híres.

A belvárosban található néhány felhőkarcolót leszámítva, a város arculata egészen európaias, itt sokkal több patinás régi épülettel lehet találkozni, mint más amerikai nagyvárosban.

Angol nyelvtanfolyam USA Boston, angol nyelvtanulás külföldön Amerikai Egyesült Államok, intenzív angol nyelvtanfolyamBoston éghajlata nem a legkellemesebb. A tél hideg és szeles, viszonylag hamar beköszönt, sokszor már októberben, cserébe a tavasz is hamarabb érkezik, gyakran már februárban. A nyár viszont meleg és kellemes, a bostoniak ezt az évszakot élvezik igazán.

Legfontosabb látnivalók a városban: Boston Common városliget és botanikus kert, Freedom Trail, Beacon Hill történelmi negyed, Faneuil Hall és Quincy Market piac, Cambridge diáknegyed, Szépmvészeti Múzeum, Tudományok Múzeuma, Isabella Steward Gardner Múzeum, North End negyed