Ajánlott Nyelviskoláink

Spanyol nyelvtanfolyam külföldön Spanyolországban, akciós Spanyol kurzus

Takaríts meg heti 25,- €-t!

Ha 2020. február 15-ig lefoglalod spanyol kurzusodat,

akkor heti 25,- € kedvezményt kapsz!

Érvényes: 2020-ban egész évben Barcelona, Madrid, Malaga városokra, felnőtt és junior kurzusokra

u20 tábor Spanyolország, Barcelona nyári tábor, nyelvtábor Spanyolországban

Malaga

Málaga kikötőváros Spanyolország Andalúzia autonóm közösségének déli részén, a Földközi-tenger partján. Costa del Sol, azaz a napos part központja és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. Malaga Picasso szülővárosa is, de a híres festő csak 10 éves koráig élt itt.

A gyönyörű vidéket már a főníciaiak is felfedezték - Malaka néven már Kr. e. 1000 táján várost alapítottak itt. Majd a rómaiak következtek, ezután a mórok tették tiszteletüket a városban, akik Malagát fontos kereskedelmi központtá tették. Emléküket számos építmény őrzi ma is. Látnivalók:

Spanyol nyelvtanulás külföldön, Malaga, nyelvtanulás és nyaralás SpanyolországbanAlcazaba - A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos része a 11. századból származtatható. A malagai alcazaba a város kormányzóinak palotája volt. A malagai Spanyolország legépebben megmaradt alcazabája (az alcazaba szó mór erődöt jelent).

Gibralfaro vár - Az Alcazaba fölött magasodó, XIV. századi Gibralfaro várról csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre, és a tengerre, illetve másik oldalra nézve a hegyekre. A vár arról is híres, hogy helyszíne volt egy 14. századi ostromnak, melyet Malaga lakói hajtottak végre a katolikus uralkodók ellen - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Katedrális/The Cathedral La Manquita - Az óvárosban található, lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan, a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

Spanyol nyelvtanulás külföldön, Malaga, nyelvtanulás és nyaralás SpanyolországbanPlaza de la Merced - Ezen a szép téren található Picasso szülőháza.

Picasso szülőháza, és a Picasso múzeum - 1 ill. 8 Eurós belépőért megtekinthető Picasso szülőháza, és a Picasso múzeum, az utóbbi számos Picasso festménnyel, és rajzzal.

Plaza de Toros bikaviadal aréna - A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14.000 néző befogadására alkalmas. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Malaga tengerpartja - Malaga strandjai rendkívül jól felszereltek, és mindenféle vízisport kipróbálható rajtuk, a strandokat sokszor élő flamenco-zene teszi még jobbá, és tengerparti promenád köti őket össze. A többtucat strandból nehéz választani. Kavicsos-sziklás strandoktól a fehér, és sötéthomokos partokig, az elhagyatott strandoktól a zsúfoltakig minden megtalálható a városban, így mindenki az igényeinek megfelelő helyet találhatja a fürdéshez, és a barnuláshoz. Malaga két fő strandja a híres La Malagueta, és a Pedregalejo, vagy más néven Las Acacias.