Ajánlott Nyelviskoláink

Spanyol nyelvtanfolyam külföldön Spanyolországban, akciós Spanyol kurzus

Takaríts meg heti 25,- €-t!

Ha 2020. február 15-ig lefoglalod spanyol kurzusodat,

akkor heti 25,- € kedvezményt kapsz!

Érvényes: 2020-ban egész évben Barcelona, Madrid, Malaga városokra, felnőtt és junior kurzusokra

u20 tábor Spanyolország, Barcelona nyári tábor, nyelvtábor Spanyolországban

Madrid

Madrid Spanyolország fővárosa és az azonos nevű tartomány székhelye. Területe: 587 km². Lakóinak száma az elővárosokkal együtt kb. 3,9 millió fő. London és Berlin után a harmadik legnépesebb város az Európai Unió területén. Mit is érdemes megnézni Madridban?

Spanyol nyelvtanfolyam külföldön, Spanyolország, intenzív spanyol nyelvtanulás külföldönPrado Múzeum- A múzeum 1819-ben nyitotta meg kapuit, a 15-19. századi időszakból mutat be számtalan festészeti remekművet, 5.000 rajzot, 1.000 érmét és medált, s többek között olyan híres festők, mint Goya, Velazquez, Rubens, Rembrandt vagy El Greco remekműveit őrzi.

A Királyi Palota- Az V. Fülöp megbízására készült barokk palota Madrid egyik fő turista látványossága. Impozáns termeiben az egyébként nem ebben a palotában élő Juan Carlos király ad rendszeresen fogadásokat. Itt működik a Királyi Könyvtár és Fegyvertár, illetve a csodás királyi hintókat bemutató Kocsi Múzeum. Belső tere gazdagon díszített, rendkívül értékes szőnyegek, híres gobelin- és festménygyűjtemény, műtárgyak és bútorok ékesítik a csodás épületet.

Európa kapuja - Madrid utcáin sétálva egyszer átléphetünk Európa kapuján. Az 1996-ban 15 fokos dőlésszöggel épült ikertornyok 115 méter magasak, irodaépületekként funkcionálnak. Modernségük és különlegességük révén az egyik leglátogatottabb madridi helyszínnek számítanak.

Spanyol nyelvtanfolyam külföldön, Spanyolország, intenzív spanyol nyelvtanulás külföldönFőtér, a Plaza Mayor - Eredete hosszú évszázadokra nyúlik vissza, 1581-ben készült el, valamikor nyilvános kivégzések, és az oly népszerű bikaviadalok helyszínéül szolgált. Manapság fesztiválokat tartanak itt, számtalan kávézó, étterem és üzlet szegélyezi, a madridiak és a turisták kedvelt találkozási pontja.

Debod templom - A gyönyörű parkban található ősi egyiptomi templomot az UNESCO felhívására ajándékozta Madridnak az afrikai ország.

Bikaviadal aréna - Spanyolország legnagyobb, a világ harmadik legnagyobb arénája. A körülbelül 23 ezer látogató befogadására alkalmas komplexum 1934 óta várja a bikaviadalok híveit. A római állatviadalokat idéző kör alakú, homokkal borított arénában áprilistól októberig rendeznek itt forgatókönyvszerű viadalokat, amelyeket a látogatók a lelátókon ülve izgulhatják végig.

A spanyol főváros ad otthont a labdarúgás történetének egyik legjobb csapatának, a Real Madridnak. A San Bernabeu Stadion, melyben egyszerre több mint 100 ezer szurkoló drukkolhat kedvenc csapatának, turisták által is látogatható.