Kanada

Kanada hatalmas, földrajzilag és etnikailag változatos országa természeti és kulturális kincsekben rendkívül gazdag. A gyönyörű tájaktól kezdve a kis halászfalvakon és farmokon át a kozmopolita nagyvárosokig és a tengerparti üdülőhelyekig Kanadában megvan minden! Bálnák között hajózhatsz, hokimeccsre járhatsz, megnézheted a Niagara-vízesést vagy elmehetsz egy juharszirup-fesztiválra.

Maga a szó, canada, a huron-irokéz "kanata" szóból ered, melynek jelentése „falu”, „település”. Az ország az észak-amerikai kontinens északi felén található, államformája alkotmányos monarchia. Fővárosa Ottawa , legnépesebb városa pedig Torontó. Kanada a második legnagyobb területű ország (Oroszország után), népsűrűsége viszont igen alacsony, mindössze 3 fő/km²

Ha meghalljuk Kanada nevét, biztosan eszünkbe jut a juharfaleveles vörös-fehér zászlaja, és az egyedülálló látványt nyújtó Niagara-vízesés. Észak-Amerika északi felén az Amerikai Egyesült Államok felett terül el. Két óceán határolja, az Atlanti és a Csendes-óceán, s egy tenger, a Jeges-tenger.

Tudtad, hogy az amerikai filmcsillagok közt, nem egy híres színészt találhatunk, aki Kanadában született? Például Keanu Reeves, Jim Carrey, Donald Sutherland, a híres playmate Pamela Anderson, de említhetnénk énekeseket is, mint például Celine Dion vagy Bryan Adams.
Tudtad, hogy Kanada talán legnépszerűbb sportága a jégkorong?  A kanadai válogatott 23-szoros világbajnok. A hoki a nemzeti szabadidős program, és a legnagyobb közönséget mozgató időtöltés.
Tudtad, hogy a juharszirup náluk nemzeti kincs? Külön túrákat is szerveznek, hogy bemutassák hogyan készül egy a gasztronómiai egyedülállóság. Íze és állaga hasonló a mézhez.