Ausztria

Ausztria városai varázslatos építészettel csábítanak felfedezőtúrára – a kínálat a gótikától a reneszánszon, a barokkon és a szecesszión át egészen a posztmodernig terjed. Izgalmas kulturális események történelmi kulisszával, hangulatos bevásárlással egybekötött séták, valamint kulináris csábításokkal teli órák a konyhából és borospincéből származó finomságoknak köszönhetően.

Külföldi nyelvtanulás Ausztria, német nyelvtanfolyam külföldön Bécs, SalzburgAusztria gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. Zeneszerző-géniusza, Wolfgang Amadeus Mozart különleges helyet vívott ki magának a komolyzene nagyjai között, de Franz Schubert művészete is nagy népszerűségnek örvend, ám Sigmund Freud életműve továbbra is élénk vita tárgya. A szépművészet terén Gustav Klimt 19. század végén és 20. század elején készült, sokak által csodált festményeit kell feltétlenül megemlíteni.

Ausztria viszonylag kis alapterülete ellenére rendkívül sokszínű földrajzi adottságokkal rendelkezik. Az ország keleti részén található a pannóniai síkság sztyeppés vidéke és a nyugati területek alpesi régiói között erdőségek, dombságok, láp- és tóvidékek egyaránt megtalálhatóak, míg az ország déli részére a már-már mediterrán hatású tájegységek a jellemzőek. Amiben az ország biztosan nem szenved hiányt a természeti adottságok közül, az a víz. Folyói olyan tiszták, hogy bárki ihatna belőlük, és amelyek partján érintetlen vidékek és megművelt területek váltogatják egymást. Ausztria vizei számos lehetőséget rejtenek a szabadidő izgalmas eltöltésére.

 

Miért tanuljunk németül?

Német nyelvtanfolyam külföldön, Ausztria, intenzív német nyelvtanfolyam Ausztria, BécsMagyarországon az angol mellett a német a vezető idegen nyelv. Európa 8 országában több mint 120 millióan beszélnek németül, és a német nyelv egyike a legjelentősebb kultúrnyelveknek. A német, az angol és a francia mellett, az Európai Unió legfontosabb munkanyelvei közé tartozik, és Európa hét országában beszélik hivatalos nyelvként. Mindegy, hogy Önnek a német új nyelv és ezért akarja megtanulni, vagy a már meglévő ismereteit szeretné elmélyíteni, végezzen el egy németországi vagy ausztriai nyelvtanfolyamot, és egyúttal ismerje meg az országot és annak kultúráját!