Ajánlott Nyelviskoláink

 

Angol nyelvtanulás külföldön, Ausztrália, Sydney, angol tanfolyam, nyelviskolai tanév, nyelvtanulás és munka, intenzív angol nyelvtanfolyam külföldön, nyaralás és nyelvtanulás AusztráliábanÉlménybeszámoló Sydney-ről - Munkatársunk első benyomásai

"Amikor Sydney-ről meséltek nekem olyanok, akiknek már egyszer vagy többször is megadatott, hogy eltöltsenek néhány hetet, hónapot ebben a városban, a legtöbben úgy írták le, mint egy tipikus amerikai, nyüzsgő nagyvárost. Nos, én még sosem jártam amerikai városban, csak a képernyőről volt benyomásom pl. New York-ról, Philadelphia -ról, San Francisco-ról, tehát valami hasonlót vártam Sydney-vel kapcsolatban is. Ám érdekes módon számomra nem bizonyult Sydney olyan zsúfoltnak, rohanósnak, nem éreztem azt, hogy a felhőkarcolók összenyomnának, hogy zavaróan sok lenne a fényreklám, az  óriási hirdetések, plakátok. Valahogy a város a nagysága ellenére is számomra emberi léptékűnek hatott.

Angol nyelvtanfolyam Ausztrália, Sydney, nyelvtanulás és munkavállalás Ausztráliában, nyelviskolai tanév, intenzív angolEhhez valószínűleg hozzájárult, hogy rengeteg, viszonylag nagy kiterjedésű, gondozott park várja a megpihenni vágyókat, ahol számomra ismeretlen fajtájú madarak sétálgatnak, sivítanak, berregnek. Olyan egzotikus hangon „ szólaltak meg”, hogy sokszor csak azért álltam meg, hogy hallgassam őket.  A város központjának szélén található Hyde parkban például kecsesen járkálnak fel-alá a szent íbiszek, ám tengeri sasok, kányák is rendszeresen süvítenek el a fejünk felett.  A Nielsen Parkban  a kacagásáról könnyen felismerhető kookaburra tanyázik. A madarak mellett szemet gyönyörködtető, egzotikus növényekben sincs hiány. A pálmafák szinte mindenhol láthatóak, a  tengerpart melletti részeken pediggyakran találunk teafát vagy banksiákat."

 

Munkatársunk látogatása Sydney-ben, Harbour Bridge és az Operaház / Angol nyelvtanulás Ausztrália

"Ha egy igazán kellemes helyen, finom sörök és koktélok társaságában szeretnétek csodálni Sydney két legfőbb látványosságát, akkor ajánlom figyelmetekbe az Opera Bar nevű helyet. Különösen este csodás a kivilágított Harbour Bridge és az Operaház látványa. Ez utóbbit még világosban egészen közelről is megszemléltem, és nekem is csatlakoznom kell sajnos azok táborához, akik azt vallják, hogy a monstrum bizony csak távolról lenyűgöző. Közelebbről megnézve a tetők úgy néznek ki, mintha olcsóbb fajta, nem túl igényes csempével lennének kirakva. Angol nyelvtanulás és munkavállalás Ausztrália Sydney, angol nyelvtanfolyam Ausztrália, vízum Ausztráliába, tanuló vízum ügyintézéseA koncertterem - melynek befogadó képessége kb. 2700 fő - pompája viszont vitathatatlan, bárcsak egyszer alkalmam lenne végighallgatni itt egy jó kis popkoncertet vagy szimfonikus előadást! A Harbour Bridge-re nem volt sajnos időm felkapaszkodni fizetett idegenvezetés mellett, így azt legközelebb akkor éreztem magamhoz, amikor komppal hajóztam át Manly-be. Ekkor figyelhettem meg, hogy a kb. fél kilométeren átívelő „vállfán” – ahogy a helyiek nevezik éppen egy kisebb turistacsoport masírozott felfelé, még elég messze voltak a híd legmagasabb pontjától, de hát egészen biztos, hogy megérte nekik a három és fél órás túra, hiszen állítólag elmondhatatlanul szép a kilátás  a városra a csúcsról. Hídmászásra fel! "

 

Sydney

Sydney városa Ausztrália legnagyobb városa, a maga több mint 4 millió lakosával. New South Wales fővárosa, a csendes Óceán partján fekszik. Sydney éghajlata óceáni szubtrópusi. Mivel a déli féltekén fekszik, így minden fordítva van hozzánk képest. A legmelegebb hónap a január, a nyár közepe, amikor is a napi átlaghőmérséklet 30 fok körül van. A tél júniusban kezdődik és enyhe, csapadékos, a hőmérséklet ritkán csökken 5 fok alá.

A város sokszínűségét jelzi, hogy az egymás mellet sorakozó, ultramodern felhőkarcolók tövében hangulatos pubok, és óriási, tiszta parkok sorakoznak. Az andalgó szerelmesek mekkája a Hyde Park, tele hatalmas eukaliptuszfákkal, pálmákkal és valószerűtlenül zöld gyeppel. Egy hatalmas medencenagyságú szökőkutat építettek a közepére. A város szívében van még egy csodás park, a Királyi Botanikus kert, mely egészen az Operaházig elnyúlik.

A város két világszerte ismert jelképe az Operház és a Harbour Bridge (Kikötő hid). A Harbour-híd nemcsak a város közlekedésének fontos szereplője, de megmászása kedvelt turisztikai program. A 3,5 órás gyalogtúra során a bátor vállalkozók védőfelszerelésben gyönyörködhetnek a lenyűgöző kilátásban a híd tetejéről, jó pénzért. Angol nyelvtanulás külföldön, Ausztrália, intenzív angol nyelvtanfolyam külföldön, nyaralás és nyelvtanulás AusztráliábanAz Operaház mellett van a kikötő, ahonnan több komp indul Sydney számos pontjára. A városon belüli hajóközlekedés fontos eleme a tömegközlekedésnek, a hajókkal nem egyszer gyorsabban célba lehet éri, mint szárazföldön!
A közlekedés egyébként nagyon jó, a város zónákra van osztva, ahol egyes zónákra, vagy több zónára egyidejűleg lehet jegyet váltani. Sydney azon kevés városok közé tartozik, ahol
Nagyobb távolságok megtételére a vasút is használható, mely a belváros toronyházai alatt metróként közlekedik.

A város területén több mint 70 strand jellegű tengerpart található, melyek közül a leghíresebb a szörfözők kedvence, a Bondi beach. A sport szerelmesei közül mindenki vágyik arra, hogy életében egyszer itt hasíthassa a hullámokat. A Bondi beach-et méltán nevezik Ausztrália leggyönyörűbb strandjának, és a turisztikai szakemberek a világ 10 legvarázslatosabb strand egyikeként is aposztrofálják. Puha, fehér homokos strandjával csalogatja az arra járókat egy kis mezítlábas sétára, vagy egy gyors mártózásra az óceánba. Ugyancsak említést érdemel még a város északi részén, Manly félszigeten található Manly beach és a déli oldalon található Coogie és Cronulla beach is.

A város főbb látványosságai:

  • Operaház
  • Harbour -híd
  • Darling-kikötő
  • The Rocks történelmi negyed
  • Hyde park
  • AMP Tower
  • Sydney Aquarium