Ajánlott Nyelviskoláink

 

Torquay - Angol nyelvtanulás Angliában, egy dél-angliai városkában

Angol nyelvtanfolyam, nyelvtanulás külföldön, Anglia, Torquay

"Mindig is szerettem az Agatha Christie regényeket, ezért örültem, hogy dél-angliai utam során Torquay-ba, az írónő szülővárosába is eljuthatok. Az ott eltöltött két napban nagyon belopta a szívembe magát ez a település, így csak javasolni tudom minden angolul tanulni vágyónak az ottani nyelviskoláinkat, hiszen egy-egy fárasztó nap után egy rövid séta a tengerparton garantált testi-lelki felfrissülést jelent! Sőt, a parti sétányon ültetett pálmafák alatt andalogva azt is elfelejti az ember, hogy még mindig a ködös Albionban van. A romantikus, szűkös utcái tökéletes másolatai a viktoriánus kor utcáinak, én is úgy éreztem sokszor, mintha visszarepültem volna az időben. Agatha Christie relikviái és művei szinte mindegyik múzeumban, kiállító teremben megtekinthetők - kötelező néhányat végignézni, ha egyszer ott időzünk!

Angol nyelvtanfolyam Anglia, Torquay, angol nyelvtanulás külföldön, intenzív angol nyelvtanfolyam, angol nyelvtábor gyerekeknek külföldönAmi még nagyon szép volt, az Cockington városka, alig egy mérföldre Torquay-től. Közvetlen buszjárattal mentem át, de voltak, akik lovas hintón közlekedtek! A városka maga a csoda, elbűvölő nádfedeles házacskáival, hatalmas angol partjával, és kicsit már giccsbe hajló ajándékboltjaival. Számos kisebb-nagyobb tó, benne ficánkoló aranyhalak, minta itt is megállt volna az idő!"  Kolléganőnk írása

 

 

Torquay

Ez a 60 000 lakost számláló város Dél-Angliában helyezkedik el, Devon megyében. Az „angol Riviéra” kellemes klímája miatt már a 19. században ismert üdülőhelye volt ez a briteknek. Itt nem érzékelni a „tipikus angliai” időjárást, ellenkezőleg: Torquay-ben még pálmák alatt is lehet sétálgatni! Torquay kellemes üdülővárosa mindenekelőtt lélegzetelállítóan szép tengerpartjáról, strandjairól és a meredek szikláiról híres. Népszerű idegenforgalmi központ, a leglátogatottabb angol tengeri fürdőhelyek egyike, ahol az ideérkező vendégek kellemes éghajlatot és a buja növényzet találnak. A parti sétányon sok divatos étterem, hotel, kávézó és sporttelep található.

Külföldi nyelvtanulás Angliában, intenzív angol nyelvtanfolyam AngliábanAzok számára, akik inkább csak pihenni érkeznek ide, szép tájakat, parkokat és kerteket tartogat a város és környéke. Akik több izgalomra vágynak, különböző sportolási és szórakozási lehetőségek közül választhatnak egész évben: bőséges lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra, vitorlázásra, horgászatra és egyéb tevékenységekre. Gyerekek élvezetes órákat tölthetnek a part menti állatkertben, miközben a szülők a rengeteg kávézó, pub, étterem, üzlet, kínálatát veheti szemügyre. Így minden korosztály megtalálja a számára megfelelő időtöltést.

Itt született az egyik leghíresebb krimi író, Agatha Christie. Az ő műveit kiállító sok érdekes múzeum mellett Torquay-ben egy olyan, a viktoriánus időkből származó utcát is lehet találni, amely tökéletes másolata az akkori kor utcáinak.