Ajánlott Nyelviskoláink

London

London a világ egyik legnépszerűbb, legmozgalmasabb városa; több mint 29 millió látogatója van évente! Érthető, hiszen maga a múlt és a jelen ötvözete, hangulata semelyik másik városéhoz nem hasonlítható, békésen megfér itt egymás mellett a modern és ódon. A látványosságok megtekintésekor könnyen egy rég elfeledett korban érezhetjük magunkat. Utazhatunk az emeletes buszokkal, megcsodálhatjuk a rendőrök jellegzetes egyenruháját, nézzük meg a Királyi Palotát az őrségváltással, és utazzunk az időben vissza a királyok és királynők korába. Az úgymond „kötelező" látnivalókon, mint például a Tower of London, Big Ben, Parlament, Westminster Apátság és a július 31-től szeptember 26-ig látogatható Buckingham Palota mellett érdemes még meglátogatni a Covent Gardent. Mindenképpen sétáljunk el Leicester Square-re és a mögötte-körülötte lévő Sohóba, a kínai városrészbe. Ezen a környéken megannyi színház és mozi található, ha éppen szerencsénk van, egy film premierjébe is becsöppenhetünk. Focirajongóként érdemes ellátogatni a városban megtalálható Arsenal, Chelsea, Tottenham és Fulham stadionokhoz. A gyermekeikkel utazók ott tartózkodásukkor látogassanak el Legoland Windsorba, ahol a felnőttek is újra gyermekekként élvezhetik az önfeledt szórakozást.

angliai nyelvtanfolyam, nyelvtanulás LondonbanLondon a belvárosból és 32 kerületből áll. A legjelentősebb központ Westminster, itt található a West End, London legfontosabb kulturális, szórakoztatóipari és bevásárló-negyede. Itt található a pénzügyi intézmények kivételével a legtöbb, a városban található cég székhelye és az Egyesült Királyság kormányzati épületei. A londoni City a világ bankjainak központja és Európa fő üzleti központja. London Európa 500 legnagyobb cége közül több mint száznak a székhelye. A londoni tőzsde nagyobb forgalmat bonyolít, mint New Yorké és Tokióé együtt. A City hétköznapokon rendkívül forgalmas, de hétvégeken meglehetősen csendes, mert lakónegyedek nemigen találhatóak itt.

Említsünk meg egy közelgő fontos eseményt is: 2005. július 6-án Londont választották a 2012-es nyári olimpiai játékok színhelyének, így ez lesz az első város, ahol harmadszor is megrendezik a neves sporteseményt.

külföldi nyelvoktatás LondonbanKözlekedés: A londoni metróhálózat igen kiterjedt, de ha valahová véletlenül mégse vinne metró, akkor buszra szállhatunk. 5-10 éves gyermekek ingyen utazhatnak a londoni tömegközlekedési eszközökön, 11 évesek szintén, viszont nekik már fényképes Oyster Cardra van szükségük ehhez. A metrójegy (zónáktól függetlenül) 2011-ben 4 fontba kerül, a busz, és villamosjegy pedig 2,20 font. Egy metrójeggyel annyi átszállást tehetünk, amennyire szükségünk van ahhoz, hogy eljussunk a célunkhoz, azonban ez a buszjegyre nem igaz.

Árak: Mivel London Moszkva után a világ 2. legdrágább városa, magyar árakhoz szokott pénztárcánk igencsak megérzi, ha Londonban étkezni szeretnénk vagy csupán egy kis hűsítőre vágyunk. Bevásárolni leginkább valamelyik londoni Tescoban érdemes.