Milyen típusú tanfolyamok közül választhatok?

A külföldi nyelviskolák igyekeznek minél szélesebb választékkal várni a diákokat, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet:

Általános, csoportos nyelvtanfolyamok

Nyelvvizsga előkészítők

Kombinált kurzusok (egyéni és csoportos oktatás)

Egyéni oktatás

Kiscsoportos oktatás

Nyelviskolai tanév

Szaknyelvi tanfolyamok

Üzleti tanfolyamok

Milyen intenzitásúak a tanfolyamok?

A nyelvtanfolyamok intenzitása és hossza iskolánkét változó. Általánosságban elmondható, hogy a tanórák 45,50 vagy 60 percesek. Intenzitás: választható heti 20, 22 vagy 30 órás tanfolyam.

Kell-e vinnem zsebpénzt?

igen

Mi alapján válasszak iskolát?

Mielőtt azon gondolkodna, hogy melyik iskolába iratkozzon be, válassza ki, hogy milyen városban tanulna a legszívesebben. Kisebben, nagyobban, esetleg tengerpartiban? Van-e ismerőse az adott nyelvterületen lévő városban, akihez szükség esetén fordulhatna? Esetleg, akinél megszállhatna? Ha sikerült várost választani, jöhet az iskola! Ezek között is vannak nagyobbak, kisebbek, központi és kevésbé központi helyen lévők. Számos elvárása lehet az iskolával kapcsolatban. Ha eltévedne a kínálatban, mi segítünk az Ön számára legmegfelelőbb megtalálásában!

Felmérik-e előzetesen a nyelvtudásomat?

Igen. Minden iskola a legelső napon egy írásbeli nyelvi teszt és egy kötetlen beszélgetés eredménye alapján sorolja be a diákokat a megfelelő csoportba. Amíg a diákok az eredményre várnak, az iskola vezetősége körbevezeti az újonnan érkezőket az épületben, és elmond minden hasznos információt, tudnivalót az iskolai élettel kapcsolatban.

Mi a csoportok korosztályi összetétele?

A felnőtt tanfolyamokra egyes iskolákban akár már 16 éves kortól is be lehet iratkozni. Felső korhatár nincs. A külföldi nyelvtanfolyamok átlagéletkora kb. 25-28 év.

Hol leszek elszállásolva?

Az iskolák többféle szálláslehetőséget kínálnak a diákoknak. A családi szálláson a tanulók egy- vagy kétágyas szobában laknak, és félpanziós ellátást kapnak. A családokat személyesen ellenőrzi időről időre az iskolai szálláskoordinátor, hogy megnézze, megfelelő körülményeket biztosítanak-e a diákoknak.

Lehetőség van még apartman szállást foglalni. Ez esetben egy nagy ház 4-5 szobájában vannak elszállásolva a diákok. Közös fürdőszobát, és konyhát használnak. A hálószobák 1-3 ágyasak. Ezek a szállások azoknak megfelelőek, akik szívesen töltik más nemzetiségű tanulókkal együtt a szabadidejüket, fiatalosabb életvitelűek, önállóbbak. Természetesen megoldható, ha valaki szállodában szeretne lakni, vagy esetleg egyáltalán nincs szüksége szállásra.

Melyek a legfontosabb tudnivalók a szállásokról?

A családi szállások maximum 40 percre vannak az iskolától, hiszen gyakran külvárosi részben találhatók. A vendéglátó családok egy saját szobát biztosítanak a diáknak, de igény esetén lehetőség van párokat is elhelyezni együtt. A diákok félpanziós ellátást kapnak (reggeli, vacsora), hétvégén ebédet is – amennyiben otthon maradnak. A diákot a vendéglátók családtagként kezelik, de azért vannak szabályok, melyeket a diákoknak be kell tartani, alkalmazkodni kell az adott körülményekhez.

Az apartman/kollégiumi szállások általában 5-15 percre vannak az iskolától. Az ilyen jellegű szállásokon több diák lakik együtt, de általában kérhető saját/kétágyas szoba. A diákok rendelkezésére közös használatú fürdőszoba, konyha és közösségi szoba áll. Az apartmanok /kollégiumok önellátóak, viszont felszerelt konyhával rendelkeznek, így van lehetőség főzésre.

A pontos szállásinformációt az iskolák a kiutazás előtt 1-2 héttel küldik meg.

Szervez-e az iskola szabadidős programokat?

Minden iskola tudja, hogy a külföldi tartózkodásnak csak az egyik – bár valószínűleg a legfontosabb – eleme a nyelvtanulás, de ezen kívül fontos, hogy minél jobban megismerjük az új környezetünket, a várost, ahol hosszabb-rövidebb ideig tartózkodunk. Lényeges, hogy egy-egy fárasztó iskolai nap után pihenjünk, szórakozzunk, feltöltődjünk ismét. Ezért az iskolák számos sport-, kulturális és szabadidős programot szerveznek a diákoknak, a moziesttől kezdve a barbecue-partin át a fél- vagy egész napos kirándulásokig.

A diákok mindig az iskolai hirdetőtábláról tájékozódhatnak az aktuális heti programokról, és itt iratkozhatnak fel, ha valamelyiken részt szeretnének venni. Az iskola területén tartott programok általában ingyenesek, a szerevett kirándulások önköltségesek.

Mikor kell megérkezni a nyelvtanfolyam helyszínére?

Kevés speciális tanfolyamtól eltekintve a nyelvtanfolyamok hétfőnként kezdődnek. Európai úticél esetén elegendő a tanfolyamot megelőző napon, tehát vasárnap megérkezni. A tanfolyamok péntekenként fejeződnek be, így szombaton kell elhagyni a szállást. Természeten megoldható (pl. ha úgy kedvezőbb lenne a repülőjegy) az 1-2 nappal előbbi érkezés illetve későbbi távozás is. Tengeren túli utazás esetén akár 3-4 nappal a tanfolyam megkezdése előtt is érkezhetünk.

Mi az ügyintézés menete?

Miután önállóan vagy a mi segítségünkkel sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb iskolát és szállást, elkészítjük Önnek a pontos költségkalkulációt. Ennek elfogadása esetén kitöltjük a jelentkezési lapot, majd Ön átutalja a kikalkulált összeget a nyelviskolába. Miután ez megtörtént, jelentkeztetjük Önt, és várhatóan 1-3 napon belül átküldjük Önnek a tanfolyami, illetve a szállás visszaigazolást. Az iskolák a szállás pontos adatait (cím, megközelíthetőség) általában csak a kiutazás előtt 1-2 héttel küldik meg számunkra, így mi is csak akkor fogjuk továbbítani. Miután megérkezett a szállás és tanfolyami igazolás, Ön már megvásárolhatja a repülőjegyét!

Kihez fordulhatok kint probléma esetén?

Azt javasoljuk, hogy próbálják helyben, az iskolában elmondani a felmerült problémát, hiszen lehetséges, hogy azonnal vagy másnapra már orvosolható az eset. Ha nem sikerült megoldást találni, esetleg bizonytalanok a nyelvi nehézségek miatt, nyugodtan írjanak nekünk, mi azonnal felvesszük az iskolával a kapcsolatot, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma.

A kiutazás megszervezésben kapok segítséget?

Azt javasoljuk, hogy mindenki saját maga intézze a kiutazását, vásárolja meg a repülő-, vonat- vagy buszjegyét, illetve vízumköteles ország esetén, önállóan intézze a vízumkérelmét, mert tapasztalataink alapján ez a leg-költségkímélőbb megoldás, hiszen így ügyintézési, foglalási díjakat fölöslegesen nem kell fizetni.  (A vízumkérelemhez szükséges fogadó nyilatkozatot természetesen kikérjük az iskolából!)

Mit tartalmaz a honlapon feltüntettet ár?

A honlapon feltüntetett árak mellett mindig szerepel, hogy milyen intenzitású tanfolyam és milyen típusú szállás és ellátás párosítását tartalmazzák, legtöbbször 2 vagy 3 hetes időszakra vonatkozóan. Ezek csupán kiragadott példák a sok-sok lehetséges kombináció közül, hiszen minden nyelviskolában lehetőség van 5-6 különböző kurzustípus (normál, intenzív, egyéni, üzleti, stb.), 3-4 féle szálláslehetőség (kollégium, apartman, családi, hotel, stb.), többféle ellátás (reggeli, félpanzió, stb.) közül választani. Ezen kívül a tanfolyamok hossza is szabadon kiválasztható a érdeklődő diák elképzelése szerint: egy héttől több hónapig bármilyen hosszan lehet tanulni.

Amennyiben e-mailen vagy telefonon keresztül konkrét árajánlatot kér tőlünk, mi elkészítjük Önnek személyre szabott, a fenti szempontok szerint összeállított árajánlatunkat.

Az ár nem tartalmazza az utazás díját.