Ajánlott Nyelviskoláink

Salisbury

Salisbury történelmi kisváros Londontól 120 kilométerre dél-nyugatra, több folyó összefolyásánál fekszik. Ez meghatározza azt a kellemes városképet, ami az idelátogatókat magával ragadja. Gyönyörű folyópartok mentén és csinos hidacskákon lehet megérkezni a hangulatos belvárosa. A jelenlegi város 1221-ból származik és egyedülálló az angol középkori városok között, hiszen utcáit minden valószínűség szerint előzetesen meghatározott terv alapján építették fel észak-dél, kelet-nyugat irányban, közepén a piaccal.

Angol nyelvtanfolyam külföldön Angliában, intenzív nyelvtanulás AngliaA városalapítással egyidős Anglia egyik legszebb katedrálisa. Ez a katedrális 1220-1260 között épült, tornya egy évszázaddal későbbi, de nem üt el a templom egészétől, s a maga 130 méterével a legmagasabb és leglenyűgözőbb templomtorony Angliában. Később sem változtattak az épületen, s szerencsére a háborúk és a tűzvészek elkerülték. Igazi kuriózum, hogy az épület könyvtárban található a Magna Charta négy fennmaradt másolatából az egyik!

A székesegyházat körülvevő falat 1328-ban építették a régi település köveiből. Salisbury történelmi hangulatához hozzá tartozik a három városkapu, a Harnham Gate (Harnham Kapu), a North Gate (Északi Kapu) és a St. Ann’s Gate (Szt. Anna Kapu). A város piacterén nemcsak piacokat tartottak, hanem, a 16. században itt égették meg a vallásukhoz ragaszkodókat, 1483-ban pedig itt fejezték le Henriket, Buckingham hercegét.

Külföldi nyelvtanfolyam Angliában, nyelvtanulás külföldön, SalisburyA Salisbury-székesegyháztól mindössze 13 km távolságban találhatók Stonehenge rejtélyes kőtömbjei a Salisbury-síkság közepén.Ez hatalmas kőtömbökből álló építészeti csoda a modern világ számára örök rejtvény. Még ma sem világos, hogy a kört alkotó emlékmű egykor temetkezési hely, vagy történelem előtti csillagda volt-e.Az építmény körülbelül 1500 év alatt készült el, nagyobbrészt i.e. 1800 és 1400 között. Sajnos mára állóköveinek több mint fele eltűnt, ledőlt vagy betemetődött, így Stonehenge ma már csak árnyéka a hajdani monumentalitásnak.