Hány éves kortól lehet jelentkezni a külföldi nyári nyelvtáborokba?

A külföldi nyelvi táborokba általában 13-17 év közötti gyerekek iratkoznak be, de vannak olyan partner iskoláink is, amelyek már 8 éves kortól is fogadnak diákokat.

Mely országokba lehet külföldi nyári nyelvtáborba menni?

Jelenlegi kínálataink között a következő országok szerepelnek: Anglia, Németország, Ausztria, Málta, Franciaország, Spanyolország, Olaszország

A kínálatunk azonban folyamatosan bővül, ezért mindig érdeklődjön irodánkban, ha valamelyik, a listában nem szereplő ország érdekelné.

Milyen hosszúságúak a külföldi nyelvi táborok?

A nyári táborokban általában június közepétől szeptember elejéig lehet részt venni. A diákok tetszőleges időtartamra kiutazhatnak, de általánosságban 2-4 hetet szoktak kint tölteni.

Heti hány órásak, milyen intenzitásúak a nyelvtanfolyamok?

A nyári nyelvtanfolyamok heti 15, 20 vagy 30 órásak, azonban nem minden iskola kínál intenzív (heti 30 órás) tanulási lehetőséget. A diákok hétfőtől péntekig délelőttönként vagy délutánonként vesznek részt a nyelvórákon. Egy csoportban 10-15 gyermek tanul, ugyanazon a nyelvi szinten. A gyerekek az első napon szintfelmérő tesztet írnak, és annak eredménye alapján sorolják be őket a megfelelő csoportba.

Hogyan telik egy nap a külföldi nyári nyelvtáborban?

A tanórák általában délelőttönként kezdődnek, és kora délutánig tartalanak, ezután a gyerekek az iskola által szervezett kirándulásokon, sport- és szabadidős programokon vesznek részt. Délben – az iskolától függően – vagy az iskola étkezőjében ebédelnek a gyerekek vagy a vendéglátó által készített ebédet fogyasztják el. Vacsoraidőre hazaérnek a vendéglátó családhoz vagy a kollégiumba a  gyerekek. Fontos, hogy azok a diákok is felügyelet alatt vannak esténként, akik kollégiumban laknak, hiszen éjjelente egy-két felügyelő is tartózkodik a szállás területén. Általában hétvégente vannak a hosszabb, egynapos kirándulások.

Milyen szabadidős programokra lehet számítani, kell-e ezekért külön fizetni?

Az iskola sokféle programot szervez a nyelvi tábor helyszínének, az adott és a környező városok adottságait figyelmébe véve. Néhány népszerű program: vetélkedők, mozi-est, kvíz show, kincsvadászat, karaoke, disco-est, strandolás, Aquaworld, tenisz, foci, röplabda, kosárlabda, városnézések, kirándulások. A szabadidős programok, és a belépők ára általában benne van a csomagárban, tehát némi zsebpénzt kell csak pluszban adni a gyermeknek.

Melyek a legfontosabb tudnivalók a szállásról és az étkezésről?

Kétféle szállás közül lehet választani: családi szállás és kollégiumi szállás.

Bármelyiket is választja a gyermek, teljes ellátásban részesül, tehát reggelit, ebédet és vacsorát is kap. Az ebéd alkalmanként hideg, csomagolt ebéd, pl: szendvics, üdítővel, gyümölccsel. A családi szállások estenként messzebb vannak az iskolától, de maximum 40 perc távolságra. A kollégiumok sokszor az iskola mellett vagy ahhoz nagyon közel helyezkednek el.

Hogyan jut el a gyermek a reptérről a szállásra?

Az iskolák biztosítanak reptéri transzfert a diákoknak. Ez azt jelenti, hogy érkezéskor várják, és elviszik őket a szállásukra, majd a visszaindulás napján időben kiviszik őket az indulási reptérre. A transzfer ára nem mindig van benne a csomagárban, erről érdeklődjön irodánkban. Érkezéskor a gyerekek a csomagjuk felvétele után az érkezési terminálba kilépve meglátják az iskola képviselőjét, aki egy táblát tart a kezében, rajta az iskola nevével, logójával. Kizárólag ez a személy viheti a gyermeket a szálláshelyére. Ha valamilyen oknál fogva gyermek nem találja meg az iskola képviselőjét, akkor az iskola 24 órás segélyvonalán lehet érdeklődni. Ezt a számot indulás előtt minden diák megkapja tőlünk. A visszaút napján az iskola képviselője a repülőgép indulása előtt  kb. két  - két és fél órával viszi ki a gyermeket a reptérre.

Kihez fordulhat a diák probléma esetén?

Azt javasoljuk, hogy először helyben az iskolában próbáljon megoldást kérni a problémára. Ha azonban 1-2 napon belül nem oldódik meg az ügy, esetleg nyelvi akadályok miatt a diák nem tud/mer segítséget kérni, akkor írjon nekünk/hívjon minket, és mi azonnal intézkedünk, hogy a felmerült gond minél előbb megoldódjon.

Mennyi zsebpénzt vigyen a gyermek?

A zsebpénz mértéke a tábor helyszínétől nagyban függ, de általánosságban kb. heti 70 EUR vagy 60 GBP javasolt.

Van-e lehetőség arra, hogy a család is utazzon a gyermekkel?

Igen! Nagyon kedvelt nyaralási forma, amikor a nyelvtanulást a családi pihenéssel, utazással, tengerparti feltöltődéssel kötik össze!

Különösen Máltát ajánljuk, ha az egész család utazni szeretne. Megoldható, hogy a szülők felnőtt tanfolyamra járjanak, a gyerekek pedig részt vegyenek az angol órákon, és a napközbeni foglalkozásokon. Családos utazás esetén a gyermekek nem vendéglátó családnál vagy kollégiumban laknak, hanem együtt a család által bérelt apartmanban. A szállás szervezésében is tudunk igény esetén segíteni.