Kína

A Föld lakosságának több mint 20%-a él Kínában, mely 14 további országgal határos, s amely 20.000 km-es partszakasszal kapcsolódik a Csendes-óceánhoz. Fővárosa Peking (Beijing), 14 milliós lakosú autonóm, tartományi rangú város. Itt van a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest 8.848 m-rel. A világ harmadik leghosszabb folyóját is Kínában találjuk, ez a 6.380 km-es Jangce.

A kínai nyelv ún. zenei hangsúlyokat használ, ami sajnos egy külföldi számára nehezen sajátítható el. Közel 3.000 írásjegy ismerete szükséges ahhoz, hogy újságot tudjunk olvasni, de egy műveltnek számító kínai több mint 5.000 írásjegyet ismer.

Külföldi nyelvtanulás Kína, kínai nyelvtanfolyam külföldön Kína, PekingMára az egész világon elterjedtek az ősi kínai eredetű tárgyak, így a nyomtatott könyv, a selyem, a porcelán, az esernyő és - nem meglepő módon - a papírsárkány. Szintén a kínaiak leleményességét dicséri a puskapor, valamint a mágneses iránytű is.

A kínai konyha is méltán világhírű, a legízletesebb specialitások azonban kizárólag éttermekben és szállodákban kaphatók, a hétköznapi étkezésben a híres kínai ételek nem szerepelnek. A tea a legkedveltebb alkoholmentes, a sör pedig a legkedveltebb alkoholtartalmú ital. A borokat csak az erős gyomrúaknak ajánljuk!

 

Miért tanuljunk kínaiul?

Egy kínai nyelvtanfolyamnak számos előnye van. A kínai az egyik leggyakrabban használt nyelv a világon, és egyre fontosabbá válik, különösen az üzleti világban. Egy nyelvtanfolyam nem csupán gyors nyelvi fejlődést kínál, hanem meg lehet ismerni Kína lenyűgöző kultúráját, az embereket és a hagyományokat. Irodánk számos külföldi kínai nyelvtanulási lehetőségeket kínál, ahol a diákok lenyűgöző környezetben sajátíthatják el a nyelvet. Váltsa valóra álmát és tanuljon közvetlenül egy kínai metropoliszban!