Mitől egzotikus egy nyelvtanfolyam?

Az egzotikus tanfolyamok mindösszesen a tanfolyam helyszínében mutatnak különbözőséget a „normál” felnőtt tanfolyamoktól. Az egzotikus tanfolyamok olyan különleges helyeken indulnak, mint pl. Uruguay, Mexikó, Kína vagy Kuba. Az egzotikus helyszínen való nyelvtanulást kiválóan lehet ötvözni nyaralással vagy teleléssel.

 

Drágábbak-e az egzotikus nyelvtanfolyamok a normál nyelvtanfolyamoknál?

Egy cseppet sem drágábbak. Sőt! Helyszíntől, országtól függően még olcsóbbak is lehetnek. Uruguay-ban például olcsóbb a megélhetés, a szállás mint pl. Madridban.

Milyen típusú nyelvtanfolyamok közül választhatok?

Az egzotikus nyelvtanfolyamok kínálata általában kevesebb, mint a népszerűbb országokban, városokban hirdetett tanfolyamok kínálata. A leggyakoribb kurzusok:

Általános nyelvtanfolyam

Intenzív nyelvtanfolyam

Egyéni oktatás

Milyen intenzitásúak a nyelvtanfolyamok?

A nyelvtanfolyamok intenzitása és hossza iskolánkét változó. Általánosságban elmondható, hogy a tanórák 45 percesek. Intenzitás: választható heti 20 vagy 30 órás tanfolyam.

 

Hol leszek elszállásolva?

Az iskolák többféle szálláslehetőséget kínálnak a diákoknak. A családi szálláson a tanulók egy- vagy kétágyas szobában laknak, és félpanziós ellátást kapnak. A családokat személyesen ellenőrzi időről időre az iskolai szálláskoordinátor, hogy megnézze, megfelelő körülményeket biztosítanak-e a diákoknak.

Lehetőség van még apartman szállást foglalni. Ez esetben egy nagy ház 4-5 szobájában vannak elszállásolva a diákok. Közös fürdőszobát, és konyhát használnak. A hálószobák 1-3 ágyasak. Ezek a szállások azoknak megfelelőek, akik szívesen töltik más nemzetiségű tanulókkal együtt a szabadidejüket, fiatalosabb életvitelűek, önállóbbak.

Természetesen megoldható, ha valaki szállodában szeretne lakni, vagy esetleg egyáltalán nincs szüksége szállásra, mert a család ismerősénél, rokonoknál fog lakni.

 

Szervez-e az iskola szabadidős programokat?

Minden iskola tudja, hogy a külföldi tartózkodásnak csak az egyik – bár valószínűleg a legfontosabb – eleme a nyelvtanulás, de ezen kívül fontos, hogy minél jobban megismerjük az új környezetünket, a várost, ahol hosszabb-rövidebb ideig tartózkodunk. Lényeges, hogy egy-egy fárasztó iskolai nap után pihenjünk, szórakozzunk, feltöltődjünk ismét. Ezért az iskolák számos sport-, kulturális és szabadidős programot szerveznek a diákoknak, a mozi-esttől kezdve a barbecue-partin át a fél- vagy egész napos kirándulásokig. A diákok mindig az iskolai hirdetőtábláról tájékozódhatnak az aktuális heti programokról.

 

Mit tartalmaz a honlapon feltüntettet ár?

A honlapon mindig a legolcsóbb tanfolyam- és szálláslehetőségek árát tüntetjük fel, általában 2 vagy 3 hetes időszakra vonatkozóan. Az ár nem tartalmazza az egyéb járulékos költségeket (pl. főszezoni felár), illetve az utazás díját. Amennyiben e-mailen vagy telefonon keresztül konkrét árajánlatot kér tőlünk, elkészítjük Önnek személyre szabott, minden költséget tartalmazó árajánlatunkat.

Az utazásszervezésben kapok segítséget?

Azt javasoljuk, hogy mindenki saját maga intézze a kiutazását, vásárolja meg repülőjegyé,t illetve vízumköteles ország esetén, önállóan intézze a vízumkérelmét (a vízumkérelemhez szükséges fogadó nyilatkozatot természetesen kikérjük az iskolából).

Mikor kell megérkezni?

A nyelvtanfolyamok hétfőnként kezdődnek, ezért szombaton vagy vasárnap kell megérkezni a szállásra. A kurzusok pénteki napokon fejeződnek be, így szombatra vagy vasárnapra kell szervezni a hazautat.

Kihez fordulhatok kint probléma esetén?

Azt javasoljuk, hogy próbálják helyben, az iskolában elmondani a felmerült problémát, hiszen lehetséges, hogy azonnal vagy másnapra már orvosolható az eset. Ha nem sikerült megoldást találni, esetleg bizonytalanok a nyelvi nehézségek miatt, nyugodtan írjanak nekünk, mi azonnal felvesszük az iskolával a kapcsolatot, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma.

Mi az ügyintézés menete?

Miután önállóan vagy a mi segítségünkkel sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb iskolát és szállást, elkészítjük Önnek a pontos költségkalkulációt. Ennek elfogadása esetén kitöltjük a jelentkezési lapot, majd Ön átutalja a díjakat az iskolába. Miután ez megtörtént, jelentkeztetjük Önt, és várhatóan 1-3 napon belül átküldjük Önnek a tanfolyami illetve a szállás visszaigazolást. Az iskolák  a szállás pontos adatait (cím, megközelíthetőség) általában csak a kiutazás előtt 1-2 héttel küldik meg számunkra, így mi is csak akkor fogjuk továbbítani. Miután megérkezett a szállás és a tanfolyami igazolás, Ön már megvásárolhatja a repülőjegyét!