Az ügyintézés menete

Az irodánkhoz forduló diákoknak - a legtöbb irodával ellentétben - térítésmenetesen, vagyis ügyintézési díj felszámítása nélkül nyújtunk konzultációt a tanulási lehetőségekről, sőt nálunk a tanuló vízum ügyintézését is grátisz kapja mindenki, aki irodánkon keresztül vesz részt egy külföldi nyelvtanfolyamon!

  • Az első és legfontosabb, hogy együtt kiválasszuk a megfelelő oktatási intézményt és a kurzust.
  • Ezt követően készítünk egy részletes költségkalkulációt, melynek elfogadását követően a fizetendő összeg átutalásának módjáról, illetve az iroda által biztosított szolgáltatásokról közösen aláírunk egy Megállapodást.
  • Egy előre egyeztetett időpontban kitöltjük az iskola jelentkezési lapját és a vízumkérelmet. Erre a találkozóra már lehet hozni a vízumhoz szükséges dokumentumokat, melyekről korábban tájékoztatást adunk.
  • Általában ekkor adjuk oda a diákoknak az orvosi vizsgálathoz szükséges dokumentumokat, illetve tájékoztatjuk őket az orvosi vizsgálat részleteiről. A diákoknak be kell jelentkezniük valamelyik paneldoktorhoz, hogy átessenek a megfelelő vizsgálatokon. Az orvosi vizsgálat eredményeit az orvosok közvetlenül küldik a bécsi Nagykövetségre.
  • A jelentkezési lap kitöltése után elmondjuk, hogy hová, milyen számlaszámra kell utalnia a fizetendő összeget. Az iskola az összeg megérkeztével küldi irodánknak a CoE-t, mely a befizetett tanfolyam hivatalos igazolása. A Nagykövetség ezt a dokumentumot alapul véve állapítja meg a vízum hosszúságát. A CoE papírra a diáknak is szüksége lesz az első iskolai napon, így hozzá is eljuttatjuk e-mailben/személyesen átadjuk a CoE papírt.
  • A CoE igazolás egy példányát csatoljuk a már meglévő dokumentumokhoz, és a kérelmet eljuttatjuk a bécsi Nagykövetségre elbírálásra.
  • Ha pozitív elbírálásban részesül a diák, megvásárolhatja a repülőjegyét.